Vandaag voldoen aan de ESD-eisen van morgen

Hitachi Data Systems (HDS) is een dochterbedrijf van Hitachi en levert wereldwijd storage-oplossingen. Tijdens de assemblage wordt gewerkt met zeer gevoelige elektronische componenten. Bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Zaltbommel, was het dan ook van het grootste belang dat de assemblage-omgeving en testruimte zouden voldoen aan alle geldende ESD-normen.

 

EPI ESD-vloeren als beste getest

Dick Lunenberg, facilitair manager bij HDS: “We hechten veel waarde aan een veilige en prettige werkomgeving en uiteraard willen we schade als gevolg van elektrostatische ontladingen voorkomen. We moeten voldoen aan strenge ESD-eisen en NEN-ISO-normen, dus we zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan bij het selecteren van de juiste leverancier. Tijdens deze grondige selectieprocedure kwamen de ESD-vloeren van EPI als beste naar voren.”

 

De elektrostatische eigenschappen zijn na 4 jaar gebruik verbeterd!

Dick Lunenberg: “Alle producten van EPI voldoen ruimschoots aan de meest recente ESD-eisen en -normeringen. Bijkomend voordeel is het relatieve gemak waarmee ze kunnen worden aangebracht. Dankzij deze eigenschappen liepen we geen vertraging op tijdens de bouw. Toen de vloer na vier jaar intensief gebruik getest moest worden bleek bovendien dat de ESD-eigenschappen nog verder waren verbeterd.”

Details

Project ESD gietvloer voor Hitachi Data Systems
Locatie Zaltbommel
Systeem ESD Gietvloer
Referentiecase – EPI ESD gietvloer – Hitachi Zaltbommel
Referentiecase – EPI ESD gietvloer – Hitachi Zaltbommel
hitachi1