Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?
03 juli 2018

Ontdek de voor- en nadelen van een gietvloer

Voordelen gietvloer

Bent u onlangs verhuisd en moet er een nieuwe vloer aangelegd worden, of wilt u uw huidige vloer vernieuwen? Een gietvloer kan dan een goede en stijlvolle keuze zijn, maar is daarnaast ook zeer praktisch. Een gietvloer kan bijvoorbeeld veelal op een bestaande tegel/plavuizenvloer worden aangebracht.
Met de keuze voor een gietvloer, hebt u een vloer die bij uitstek geschikt is voor vloerverwarming, maar het ook esthetisch zeer goed doet. Zo is de vloer naadloos, waardoor vertrekken ruimer en transparanter ogen. Bovendien hebt u uiteenlopende designmogelijkheden, want gietvloeren zijn er in allerlei soorten en in uiteenlopende kleuren.
Als u een vloer zoekt die weinig onderhoud nodig heeft, is een gietvloer zeer geschikt. De praktische voordelen van een gietvloer zijn legio. Zo zijn de gietvloeren makkelijk schoon te maken, hebben ze weinig onderhoud nodig en zijn ze erg sterk. De gemiddelde gietvloer gaat namelijk tot 30 jaar mee. Een erg duurzame keuze dus. Ook prettig is dat u de vloer over de bestaande ondergrond kunt aanbrengen, waardoor er van tevoren geen sloopwerkzaamheden verricht hoeven te worden. Daarnaast is de gietvloer geschikt voor elk vertrek. Naast het feit dat een gietvloer dus makkelijk is in het onderhoud en prachtig staat, is het materiaal ook nog eens in hoge mate geluiddempend, waardoor de geluiden door de vloer gereduceerd worden.

Nadelen gietvloer

Een gietvloer kan in bepaalde gevallen ook nadelen hebben ten opzichte van een ondergrond van ander materiaal, maar deze nadelen zijn gemakkelijk te voorkomen. Een van de nadelen van een gietvloer is dat er scheurvorming kan ontstaan bij een nieuwbouwwoning. Dit wordt in 95% van de gevallen veroorzaakt doordat de gietvloer vast ligt/hecht aan de ondergrond. De scheur begint in de ondervloer en als deze groter wordt, en de gietvloer niet in staat is om de scheur te overbruggen, kan deze als het ware doortekenen in de gietvloer en eventueel nog verder scheuren. Dit is te voorkomen door een extra laag aan te brengen tegen scheurvorming. Of dit noodzakelijk is, zal per vloer bekeken moeten worden. Overigens kan de nieuwe EPI Superbase gietvloer een statische scheuroverbrugging van meer dan 2,5 mm realiseren. Dus scheurvorming hoeft uw keuze voor een gietvloer niet in de weg te staan. Een ander nadeel van een gietvloer is dat deze, zoals gezegd, weliswaar sterk is, maar niet volledig krasvast. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door het gebruik van scratch no more, onder uw meubels.
Tot slot kan er verkleuring optreden bij uw gietvloer, maar dit wordt voorkomen door een extra aflak die verkleuring tegengaat of te kiezen voor een gietvloer die niet verkleurd. De eerder genoemde EPI Superbase gietvloer is een van onze niet verkleurende gietvloeren.
Mocht er onverhoopt een beschadiging optreden in de gietvloer, dan is deze reparabel door gespecialiseerde bedrijven

Wilt u advies over een EPI gietvloer in uw woning? Neem dan gerust contact op!

Contact opnemen


Bekijk hier de EPI Superbase gietvloeren

kids lodge

EPI Superbase gietvloeren – EPI 400 NV

EPI Superbase gietvloeren – EPI 600 NV


 

Vond u dit interessant? Ontvang de nieuwste EPI ontwikkelingen, innovaties en vloerentrends maandelijks eenvoudig in uw inbox!

 


Delen: