Interieurtrends 2020

Interieurtrends 2020
01 mei 2020

Dit zijn dé interieurtrends van 2020

Ieder jaar zijn er weer nieuwe en spannende interieurtrends waarmee je jouw woning een frisse update kunt geven. 2020 is een jaar van natuurlijke kleuren, zoals ijsblauw, groen en de rustgevende kleur spiced honey die we al kennen uit 2019. Deze kleuren komen prachtig bij elkaar in de interieurtrend van 2020: Wabi Sabi. Nienke, verkoop- en stylingadviseur in de EPI Experience Showroom, vertelt je hier graag meer over!

Wabi Sabi

Wabi Sabi is een eeuwenoude Japanse denkwijze en draait om de kracht van imperfectie. Wabi staat voor rust, eenvoud en het vergankelijke, terwijl Sabi staat voor bloei. Zo brengt Wabi Sabi je (weer) in contact met de schoonheid van het alledaagse. In aansluiting met de Japanse filosofie bestaat een Wabi Sabi interieur uit contrasten. Zo plaats je iets ouds met karakter tegenover wat nieuws en moderns. In een donkere ruimte komt het licht het beste tot zijn recht en oppervlaktes die koud aanvoelen stralen warmte uit. Het zijn deze tegenstrijdigheden die een Wabi Sabi interieur zo interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan gebruikte houten meubels waaraan je kunt zien dat ze een historie hebben, in combinatie met een moderne gietvloer. Ook in andere interieurtrends is deze combinatie in meer of mindere mate te vinden, zoals het Scandinavisch interieur en de Gustaviaanse woontrend.

Wabi Sabi gaat echter een stapje verder, omdat het oude wordt geëerd. Een bekend voorbeeld is de kapotte vaas, die volgens de Wabi Sabi niet kapot is, maar in een andere vorm verder leeft. De vaas wordt gemaakt met bijvoorbeeld gekleurde epoxy op de plek van de ontbrekende verf. De imperfectie wordt niet weggestopt maar juist benadrukt, zodat de vaas een verhaal heeft. Binnen deze interieurtrend kun je dus alle kanten op en is er ruimte voor al jouw favoriete items.

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is lichter dan een Wabi Sabi interieur, maar heeft dezelfde uitstraling qua rust, functionaliteit en eenvoud. Scandinavische meubels zijn minimalistisch, vaak licht gekleurd en hebben slanke poten waardoor het geheel ruimtelijk blijft. Een Scandinavisch design is tegenwoordig zo populair dat er in iedere prijsklasse wel Scandinavische meubels verkrijgbaar zijn. Het interieur kenmerkt zich door een neutraal kleurenpalet en is licht en basis. Met natuurlijke en zachte materialen creëer je toch een warme en uitnodigende uitstraling. Zo staat een lichte gietvloer met daarop kleden of wollen schapenvachtjes prachtig in deze interieurtrend. Kies ook voor lichte gordijnen om de stijl helemaal door te voeren in de woon- of slaapkamer.

Gustaviaanse woontrend

De Gustaviaanse stijl komt ook uit het noorden, uit Zweden, en is ontstaan in 1771. Met deze romantische stijl kun je alle kanten op. Zo passen de kleuren en meubels mooi in een landelijk of vintage interieur. De belangrijkste kleuren zijn lichtblauw, grijs en verschillende witte tinten. Deze combineer je met sierlijke en warme meubels die er uitnodigend uit zien. Met grote kristallen kroonluchters en krullende wandlampen zorg je voor een warme en speelse sfeer in huis. Deze woontrend staat extra mooi in een woning met hoge plafonds.

Meer weten?

Wil jij weten hoe een gietvloer bij kan dragen aan jouw ideale interieur? Maak dan een afspraak in onze virtuele showroom, voor een adviesgesprek met interieurstylist Nienke. Ze adviseert je over het interieur dat het best aansluit bij jouw woonwensen en hoe je deze kunt realiseren.


Delen: