Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?
22 mei 2019

Dag 1: Start

Een goed begin is het halve werk: de ondergrond. Het is vooral belangrijk dat de ondergrond recht en vlak is en dat deze ook helemaal schoon en droog is. Het vochtgehalte wordt gecontroleerd. Vaak wordt de ondergrond eerst nog wat ruwer gemaakt met een schuurmachine zodat de eerste laag beter hecht.

Daarna: De primer. Die zorgt ervoor dat de gietvloer zich goed aan de ondervloer hecht en maakt de ondergrond steviger.

Dag 2 en 3: Dempingsmat of schraplaag

Optioneel: een dempingsmat voor extra comfort. Minder contactgeluid en minder kans op scheuren.
De volgorde is als volgt: Lijm >> dempingsmat >> dichtzetlaag >> isolaag

Bij een standaard gietvloer wordt alleen een schraplaag aangebracht. De schraplaag maakt de ondergrond volledig glad, vlak en strak. Ook vult deze laag nog eventuele oneffenheden op. Nadat de schraplaag volledig is opgedroogd is de vloer gereed voor de gietvloer laag.

Nieuw!

Wij ontwikkelden de EPI Superbase gietvloer met een speciaal scheuroverbruggend membrane ter vervanging van de dempingsmat. Dit membrane vangt 99% van alle scheuren op, dus met deze oplossing kiest u voor zekerheid. Bovendien reduceert deze combinatie het contactgeluid met 15dB! Lees hier meer over het EPI Membrane.

Dag 3 en 4: Aanbrengen gietlaag

Dit is de laag die het uiterlijk van uw vloer het meeste bepaalt. Tijdens deze stap wordt de gietlaag met een spaan over de grond verdeeld. De bewoners in het huis in de timelapse hebben gekozen voor de supersterke niet-vergelende EPI 60-NV vloer in de EPI kleur “Glow”.  Het is een zogenaamde blend, een betonlook gietvloer die bestaat uit een mening van twee kleuren.

Dag 5: Aflakken

Om de vloer af te maken worden er nog een of twee toplagen aangebracht. Dit beschermt de gietvloer en zorgt voor een mooie afwerking.

Klaar! Genieten maar.


Delen: