Hoe onderhoudt u uw gietvloer?

Hoe onderhoudt u uw gietvloer?
09 juli 2018

Gouden tips om langer plezier van uw gietvloer te hebben

U kunt zelf verschillende dingen doen om de levensduur van uw gietvloer te verlengen. Ten eerste is het belangrijk dat u de vloer na het leggen een week goed laat uitharden voordat u hem chemisch belast of in aanraking laat komen met vocht. Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon- of droogloopmat neer te leggen. Zo voorkomt u dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen. Ook is het goed om de vloer regelmatig te controleren op vlekken, zodat die tijdig verwijderd kunnen worden. Bepaalde stoffen, zoals alcohol, kunnen permanente vlekken veroorzaken. Een feestje gehad waarbij er een glas wijn is gesneuveld? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 30 minuten.

EPI Design vloerenReinigen gietvloer
Bij het reinigen van uw vloer is het belangrijk dat u de juiste middelen gebruikt. Maak bij het stofzuigen gebruik van een (zachte) borstel om krassen te voorkomen. Gebruik geen schuurmiddelen, want die veroorzaken krassen en door chloorhoudende middelen kunnen er vlekken op de gietvloer ontstaan. Ook zeep- en polymeerhoudende producten zijn niet geschikt aangezien zij een laagje achterlaten, waardoor het schoonmaken op den duur bemoeilijkt wordt. Reinig uw vloer dus regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer. Let op dat er geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber en leer op de vloer worden geplaatst, dit kan vlekken veroorzaken.

Voorkom krassen
Verder doet u er goed aan ervoor te zorgen dat uw meubels geen krassen maken op de vloer. Til uw meubels bij het verplaatsen dus op in plaats van ze te verschuiven en voorzie de poten van een beschermlaag. Voor meer informatie over toepasbare meubelbeschermers verwijzen wij u naar scratchnomore.nl. Het is natuurlijk ook een idee om een vloerkleed onder uw meubilair te plaatsen. Met een mooi vloerkleed krijgt uw vertrek net iets extra’s en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er echter wel op dat de onderkant van uw kleed weekmakervrij dient te zijn, wat betekent dat er geen gelachtige substanties aan mogen zitten. Dit geldt uiteraard ook voor een eventuele antislip-mat! Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen als wol of jute.

Als u bovenstaande onderhoudsadviezen in acht neemt, hebt u jarenlang plezier van uw gietvloer!
Persoonlijk advies ontvangen? Neem dan gerust contact op!

Contact opnemen


Delen: