fbpx

Even voorstellen: de afdeling R&D

Even voorstellen: de afdeling R&D
22 januari 2019

Nieuwe technologieën, nieuwe productiemethoden, nieuwe grondstoffen, nieuwe wet- en regelgeving. Bij EPI zitten we er bovenop. Onze onderzoekers en ontwikkelaars werken in een ultramodern laboratorium met de meest moderne apparatuur. Zo leveren we elke dag opnieuw de kwaliteit die u van ons gewend bent. We stellen ons R&D-team graag aan u voor!

    

Teamleden

Het team bestaat uit Tonie, Rick en Joost, stuk voor stuk mannen met een hart voor het vak. “Werken bij EPI is geweldig,” vertelt Joost. “We hebben dagelijks te maken met nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen en we vullen elkaar goed aan. Joost werkt al een tijdje bij EPI maar onlangs werd het team uitgebreid met Tonie en Rick. Tonie heeft hiervoor bij de Technische Universiteit in Delft gewerkt en was toe aan een nieuwe uitdaging. Rick heeft net zijn studie Chemie afgerond, zijn afstuderen heeft hij gedaan bij een bedrijf in het coating vakgebied. “Door de werkervaring van de één en de frisse blik van de ander komen we tot de beste ideeën!” aldus Joost. De afdeling is doorlopend bezig met het uitontwikkelen van nieuwe producten en het doorontwikkelen van bestaande producten. Daarnaast begeleidt Research & Development de afdeling Productie en assisteren ze de afdeling Quality Control bij het oplossen van eventuele klachten.

Nieuwste ontwikkeling

De nieuwste ontwikkeling van de heren is  de EPI Superbase gietvloer met extra membrane. “Een product met geluiddempende en flexibele eigenschappen,” licht Joost toe. “Door de flexibele eigenschappen kan een EPI Superbase gietvloer met membrane een scheuroverbrugging tot 2,5 mm aan. De geluiddempende component zorgt voor een geluidsreductie van minstens 15 dB. En dit allemaal met maar een dikte van 2,2 tot 3 mm. Wij zijn erg trots op dit resultaat!”

Eisen aan eindresultaat

Voordat de afdeling aan het ontwikkelen gaat, wordt eerst bepaald aan welke eisen het eindresultaat moet voldoen. Bij het EPI Membrane konden we de EPI atletiekbaan als basis nemen omdat deze veel eigenschappen heeft waar het EPI Membrane aan moest voldoen. Na het nodige onderzoek werd met wat aanpassingen aan het recept van de EPI atletiekbanen de juiste geluidsdemping en flexibiliteit bereikt.

Huidige projecten
Op dit moment zijn de mannen druk bezig met het stroomlijnen van vulstoffen, het testen van producten op verzeping en autoresistentie en het ontwikkelen van andere nieuwe producten. “We testen heel veel zelf, maar daarnaast worden alle producten ook nog gekeurd door een onafhankelijk bureau,” aldus Joost. “Zij kijken of de producten aan de juiste normen voldoen.”

Check, check, dubbelcheck

”Bij het ontwikkelen van nieuwe producten maakt de afdeling R&D het product altijd in het klein. Zo kan in de praktijk worden getoetst of het product gebruiksvriendelijk genoeg is en voldoet aan de eisen van de applicateur. Nadat een product goed door alle testen is gekomen gaat het naar onze Colour manager Anika. Zij ontwikkelt vervolgens alle kleuren voor dit product.”

Joost: “Samenvattend zorgt onze afdeling ervoor dat we als EPI altijd de kwaliteit leveren die de klant van ons gewend is én dat we als bedrijf met onze producten voorop blijven lopen in de markt!”


Delen: