fbpx

Een stijlvolle badkamer met een gietvloer 

Een stijlvolle badkamer met een gietvloer 
08 oktober 2018

Gietvloeren zijn momenteel helemaal in, en u ziet ze dan ook overal terug: in woontijdschriften (vaak als onderdeel van de industriële look), op scholen, kantoren, in winkels…En dat is ook niet zo gek, want de vloeren zijn tijdloos, sterk en duurzaam. En wist u dat de ze in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn? U kunt er dus alle kanten mee op, wat uw smaak ook is! Daarnaast is een gietvloer is óók prachtig om naadloos door te laten lopen in je badkamer. Lees snel verder over de mogelijkheden!

Gietvloer in de badkamer: esthetisch en handig

Wellicht is een gietvloer niet het eerste waar u aan denkt als u uw badkamer wilt laten opknappen, maar dit type vloer is hier juist de keuze bij uitstek. Doordat gietvloeren naadloos worden aangebracht, lijkt uw badkamer optisch groter. En of u nu een strakke, frisse witte badkamer wilt of toch liever voor een betonlook kiest, met een gietvloer kan het allemaal. Daarnaast is dit type vloer ook erg praktisch, vooral in de badkamer. Hier is het namelijk een stuk vochtiger dan in andere ruimtes van het huis, wat de voegen en kieren tussen de badkamertegels bijzonder gevoelig maakt voor ophopend vuil, vocht en kalk. Hier hebt u met een naadloze gietvloer geen last meer van en bovendien zijn ze volledig waterdicht. Een gietvloer is dus een hygiënisch alternatief, waarmee schoonmaken voortaan een fluitje van een cent wordt.

Nooit meer koude voeten

Gietvloeren voelen van zichzelf lekker warm en zacht aan, erg fijn in een ruimte waarin de meeste mensen op blote voeten lopen. Hebt u toch nog behoefte aan extra verwarming? De vloer is doorgaans ook goed te combineren met vloerverwarming en doordat de warmte goed geleid en vastgehouden wordt, heeft u in de badkamer geen andere verwarming meer nodig.

Het aanbrengen van een gietvloer

De gietvloer kan meestal gewoon over uw badkamertegels worden aangebracht. Voorwaarde hiervoor is wel dat de ondergrond egaal genoeg en stabiel is, want anders kan er scheurvorming optreden. Het kan dus nodig zijn om uw bestaande ondervloer eerst nog te laten egaliseren. In de badkamer worden gietvloeren altijd afgewerkt met een speciale toplaag die slippen en uitglijden onder invloed van vocht tegengaat. Daarnaast kunt kiezen voor  een extra antisliplaag op plaatsen die extra nat worden (rondom het bad of in een inloopdouche). Na het aanbrengen moet de vloer nog een paar dagen uitharden voordat u hem kunt gebruiken. Meestal kunt u uw badkamer na een week gebruiken en dan kunt u jaren vooruit met uw nieuwe vloer.

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden over een gietvloer in uw badkamer? Ga dan naar https://www.epigroup.nl/superbase-investering/ en informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 


Delen: