fbpx

De verschillen tussen een gietvloer en betonnen vloer 

De verschillen tussen een gietvloer en betonnen vloer 
28 augustus 2018

Twijfelt u nog tussen een PU gietvloer of een cementgebonden gietvloer ( zoals beton, beton ciré, woonbeton, leefbeton, designbeton of betonlook genoemd)? We leggen u graag uit wat de verschillen zijn, zodat u goed voorbereid bent om een goede keuze te maken.

Duurzaamheid

Een nieuwe vloer is een behoorlijke investering, dus is het prettig dat uw vloer niet na een paar jaar alweer aan vervanging toe is. Op het gebied van duurzaamheid is een PU gietvloer meer solide dan cementgebonden gietvloeren. Dit komt doordat een PU gietvloer een scheuroverbrugging tot wel 2,5 millimeter heeft. Cementgebonden gietvloeren zijn gemaakt van water en cement waardoor deze vloeren kunnen gaan krimpen, hierdoor hebben cementgebonden gietvloeren een groter risico op scheurvorming. Een PU gietvloer gaat doorgaans tot wel 30 jaar mee! Ook is een cementgebonden gietvloer minder krasvast dan een PU gietvloer, en zullen er dus na verloop van tijd meer gebruikerssporen zichtbaar worden. Overigens is geen enkele vloer volledig krasvrij, dus ook bij een PU gietvloer is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen te voorkomen (plaats bijvoorbeeld Scratch no More onder uw meubels). Dat een PU gietvloer erg sterk is, blijkt ook uit het gegeven dat EPI PU gietvloeren ontwikkeld zijn vanuit industriële vloeren. EPI PU gietvloeren hebben dan ook de draagkracht van een industriële vloer en het stijlvolle van een design vloer.

Comfort en design

Een PU gietvloer en een cementgebonden gietvloer hebben gemeen dat ze allebei tamelijk strak en modern ogen. Beide materialen doen het dan ook goed in de industriële look, maar met een gietvloer hebt u echter wel veel meer designmogelijkheden. Anders dan bij cementgebonden, hebt u bij een EPI Superbase gietvloer namelijk een ruim assortiment aan kleuren en soorten waar u uit kunt kiezen, zodat uw vloer perfect aansluit bij uw smaak. Ook met het oog op comfort is een gietvloer een goede keuze. Zo kan een cementgebonden vloer nogal koud aanvoelen, ondanks het feit dat vloerverwarming hier, net als bij een PU gietvloer, een optie is. PU gietvloeren nemen niet direct de omgegevingswarmte aan waardoor de vloer ook in de winter niet koud aanvoelt, zelfs niet aan uw blote voeten!

Onderhoud

Beide vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, maar een cementgebonden gietvloer geeft stof af waardoor de vloer vaker schoongemaakt moet worden. Zoals al even genoemd is een cementgebonden vloer minder krasvast dan een PU gietvloer. Omdat ook op een PU gietvloer krassen kunnen ontstaan, is het belangrijk om hier bij het schoonmaken en onderhouden van uw vloer rekening mee te houden. Gebruik dus een zachte borstel bij het stofzuigen en vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen. Daarnaast doet u er goed aan om bij de deur een droogloopmat neer te leggen, zodat voorkomen wordt dat zand en steengruis krassen veroorzaken op uw vloer. Meer tips over het onderhouden van uw gietvloer? Lees hier meer!

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden en overweegt u om een gietvloer te laten leggen, vraag dan de brochure aan voor meer informatie of lees alles over onze nieuwste innovatie, de EPI Superbase gietvloer.


Delen: