Laat je inspireren | Dé trends van 2019

Laat je inspireren | Dé trends van 2019
19 december 2018

Betonlook gietvloeren, urban living, intiem en knus, organische vormen en heel veel contrast. Zomaar wat zaken die de woontrends in 2019 voor een groot deel zullen bepalen. Wat brengt het nieuwe jaar ons nog meer op het gebied van wonen en interieur?

Modulaire inrichting

Urban living zal een voorname rol spelen volgend jaar. Dit betekent meer doen met minder ruimte. In 2019 zullen meer mensen kiezen voor een modulaire inrichting, en dus in dezelfde ruimte leven en wonen. Gietvloeren zijn uitermate geschikt als u kiest om van uw woning een multifunctionele woning te maken volgend jaar. Betonlook gietvloeren zijn naadloos en worden gekenmerkt door het strakke karakter. Een dergelijke vloer past perfect bij bijvoorbeeld een woon- en werkfunctie of bad- en slaapkamer.

Knus en natuurlijk

2019 wordt het jaar van de intieme en knusse styling en van een mix van kleuren en materialen. Kleuren als paars en blauw en materialen als fluweel en velours zal je veel terug gaan zien komend jaar. Ook de natuur zal een hoofdrol gaan spelen in het interieur, juist omdat de drukke mens van tegenwoordig steeds vaker behoefte voelt zich terug te trekken in de natuur. De natuur komt terug in het interieur via kleuren, materialen en vormen. Groen zal de boventoon voeren, gietvloeren zullen van een natuurlijke tint voorzien worden en ook vilt, wol en bamboe ziet u veel meer volgend jaar. Op die manier wordt uw woning een rustpunt, een stukje natuur. Uiteraard is de groene plant ook volgend jaar dus hip. Bovendien geldt in dit verband dat hoe groter de groene plant, hoe beter.

Contrast

Meer en meer willen mensen terug naar echt en puur. Niet voor niets zullen in 2019 ook de grovere structuren met daarbij natuurlijke patronen veel te zien zijn. De materialen hout, marmer en natuursteen passen daar prima bij. Bruin, zwart, en wit met afwisselend honing, en okergeel; het kan allemaal in 2019. Ook puur en echt is volgend jaar een gietvloer in een neutrale, warme of zelfs koele kleur binnen een interieur met contrasterende tinten. Messing en brons keren nadrukkelijk terug in accessoires en ook in meubels. Vooral de wat mattere afwerking van genoemde materialen is straks helemaal in.

     

Op het gebied van contrast zal in 2019 nadrukkelijk de grens opgezocht gaan worden. Rond kan volgend jaar prima met vierkant net als mat met glanzend en wit met zwart. Ook de mix van verfijnd en meer ruw materiaal mag straks. En dus combineer je volgend jaar velours gewoon met rotan en linnen met bamboe.

Het interieur zal echter ook in 2019 vooral een kwestie van smaak blijven. Zeker is wel dat gietvloeren de al indrukwekkende opmars die is ingezet voort gaan zetten. Gietvloeren zijn ijzersterk èn comfortabel. Daarnaast hebben gietvloeren amper onderhoud nodig en zijn ze erg makkelijk schoon te houden! Wat uw smaak ook is, er is altijd een gietvloer die bij u past. Warm, koud, mat, glanzend of in een felle kleur? Wij hebben het in onze collectie!


Delen: