fbpx

Bij koud weer hoort een warm interieur!

Bij koud weer hoort een warm interieur!
28 december 2018

Als de dagen kouder worden, groeit ons verlangen naar warmte. Niet alleen wat het weer betreft, maar ook naar een warme sfeer in huis. Nu komt dat goed uit want dat is namelijk precies wat de trend is voor 2019. Een warme en knusse sfeer creëren in een urban living stijl. Veel organische vormen, maar ook veel contrasten en natuurlijk een warme en sfeervolle basis die ook nog eens duurzaam is. Een gietvloer is dan de perfecte oplossing, zeker met de vele mogelijkheden die je met deze vloer hebt. Je kunt een gietvloer combineren met verschillende stijlen. Het is een uitstekende match met warm, knus en gezellig tot minimalistisch en strak.

De warme uitstraling van een gietvloer

Veel mensen denken dat gietvloeren alleen maar een kille en strakke look kunnen uitstralen, maar niets is minder waar. Juist doordat er zoveel mogelijkheden en kleuren zijn voor een gietvloer kan het een hele sfeervolle en warme basis zijn. Je kunt zelfs twee kleuren met elkaar mixen om met deze blend een nog warmere uitstraling te krijgen. Het maakt hierbij niet uit of het om een grote of een kleine ruimte gaat, met gietvloeren maak je iedere ruimte speciaal. De urban living stijl staat ook voor meer doen met minder ruimte en een fraaie naadloze vloer geeft hierbij zeker ook ruimtelijk voordeel. Hiermee voorkom je dat een kleine ruimte nog kleiner wordt. Ook voor een ruimte waarin zowel wordt gewoond als gewerkt zijn gietvloeren ideaal. Door het praktische onderhoud zit je er altijd netjes bij.

Een sfeervol en trendy kleurenpalet

De kleur van de vloer bepaalt ook enigszins de uitstraling van de vloer. Om een perfecte aansluiting te hebben op het hedendaagse interieurontwerp is er in samenwerking met Christine Boland van Trends & Mindsets een unieke kleurencollectie samengesteld. Zes prachtige thema’s zijn aan de EPI gietvloer gekoppeld waardoor je werkelijk alle kanten op kunt. Het kleurenpalet bestaat uit Solid en Blend kleuren. Met een Solid kleur krijgt men een strakkere uitstraling door de uni kleur. Als je daarentegen voor een Blend kleur kiest, zorgt een mix van twee kleuren voor een natuurlijk vleug die een warme en huiselijke sfeer teweegbrengt. De collectie van de EPI vloeren bestaat uit de volgende thema’s:

Natural neutrals

Een palet van natuurlijke kleuren die goed te combineren zijn met een sfeervolle ambiance. Er zijn zowel keuzes voor op de vloer, op de muur of voor beide.

Ethnic warmth

Deze collectie doet zijn naam echt eer aan. Mooie warme kleuren die voor een sfeervol interieur zorgen. De Corestone collectie is weer voor zowel op de vloer als op de wand.

Scandinavian clean

Veel frisse en heldere kleuren, hoewel er ook genoeg opties bij staan die ook in een andere setting dan een industriële look gebruikt kunnen worden.

Industrial cool

Zoals de collectienaam al aangeeft, zijn dit kleuren die uitstekend matchen bij een industriële uitstraling of een minimalistische look. De Corestone collectie zorgt dat de wand ook een mooie strakke uitstraling krijgt.

Modern pastels

Ook hier vindt men frisse en heldere kleuren. Fraaie pasteltinten die zelfs de kinderkamer een designlook geven. Maar ook in de rest van het interieur of de zakelijke ruimte kun je met deze fraaie kleuren een bijzondere uitstraling creëren.

Colour mix

De colour mix bevat kleuren voor iedereen die wel van wat levendigheid in de ruimte houdt. Sprekende kleuren die een eigen stempel drukken op de uitstraling van het interieur. Zeker de Flash kleuren laten de ruimte stralen.


Delen: